El Plat o la Vida
Creative Commons License

Estás més perduda que la temporada

A la comarca del Maresme tenim una producció important de verdures i hortalisses, Km 0.  A moltes escoles les mengen fresques/destemporalitzades: o congelades/destemporalitzades.

TEMPORADA MARESME ESCOLES ORIGEN
TOMÀQUETS MAIG – NOVEMBRE TOT EL CURS ALMERIA
MONGETES TENDRES MAIG – OCTUBRE TOT EL CURS MARROC
CARBASSÓ MAIG – OCTUBRE TOT EL CURS ALMERIA

DIVENDRES: Verdura. Congelada i destemporalitzada. Volem que els nens mengin verdures, és molt bo per la seva salut. El cuiner obre la bossa i la llença a l’olla; ja tenim el plat: verdures grises, aigualides i sense gust.

En el documental “El plat o la vida” podrem conèixer les verdures d’hivern de la nostra comarca: nap, col, xirivia, cols de brussel.les, api, bròquil…

Descobreix a
‘El Plat o la Vida’
fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruïnt el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres filles i fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogicament com econòmica i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.