El Plat o la Vida
Creative Commons License

No em donguis la vareta!

Avui tenim … una sopa de fregits, un plat molt habitual en el menjadors escolars. En el documental “El plat o la vida” podrem conèixer alternatives més saludables i sostenibles.
Sopa de fregits: 8 precuinats o fregits, cal anar amb molt de compte, podeu relliscar!
A L L I U G N O D N A M
U O A V A R E A A E N O
A Y U E P A T A T A I O
A N P I C S C R M A L E
C U A T E U Q O R C O U
S B A R C A L A M A R C
E S C A L O P A R R A C
DILLUNS:

Precuinats. Vareta de peix, bunyol de bacallà, cresta de tonyina, croqueta de pollastre, calamar a la romana, escalopa de vedella.  Fregits. Patata, mandonguilla… Per les empreses és un plat de baix cost. Pel cuiner una bossa per fregir.

Els olis vegetals que s’utilitzen son de molt baixa qualitat (sense nutrients), podem menjar patata amb gust a croqueta i escalopes amb gust a calamar.

Descobreix a
‘El Plat o la Vida’
fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruïnt el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres filles i fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogicament com econòmica i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.