El Plat o la Vida
Creative Commons License

El tàstet ecològic, tot un èxit

Tot un èxit: així podem resumir la primera acció que duem a terme per promocionar i recaptar fons per al documental “El Plat o la Vida”.
Més de quaranta persones van omplir el local del Celler Montserrat, per conèixer de insitu, el cultiu ecològic al Maresme de la mà d’en Miguel de Palafolls, l’Àlex d’Argentona i en Pau de Teià, provar les seves matèries primeres cuinades per la Marian, en Jordi i la protagonista del documental, Nani Moré. Tot marinat amb vins, també ecològics de Xavier Picazo del Celler Joaquim Batlle de Tiana (DO Alella).

A la degustació van poder provar:

  • Crema de romanesco amb refogat de col de Brussel i cruixent de julivert (Jordi)
  • Patés de remolatxa i fonoll, carxofa i llenties, calçots i cigrons amb pa (Nani)
  • Amanida amb un bon amaniment de llavors i altres cosetes (Marian)
  • Carbassa espagueti amb vinagreta de llimona, ceba tendra i menta, sota juliana de collombarda (Jordi)
  • Tartaletes de carbassa i ceba caramel · litzada (Marian)
  • Hamburguesa de verdures, tofu i llenties vermelles (Nani)
  • Postres bombó de xocolata, remolatxa i sal gruixuda (Nani)

Tot marinat amb vins, també ecològics, Foranell Garnatxa Blanca, Pansa Blancai Coupage (40% de Garnatxa blanca, 40% Pansa Blanca i 20% “picapoll”).

Un èxit tant de públic com de satisfacció, ja que les més de quaranta personesvan sortir del local, coneixent i volent saber més de l’agricultura ecològica i del missatge del documental.

Els col·laboradors, organitzadors i Claraboia, agraïm als participants i als que desgraciadament per problemes d’aforament no van poder assistir, per gaudir d’aquesta acció i pel seu interès en el documental.

Descobreix a
‘El Plat o la Vida’
fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruïnt el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres filles i fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogicament com econòmica i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.