El Plat o la Vida
Creative Commons License

Tenim el Verkami al PLAT: el documental ja te VIDA

Dissabte assoliem amb èxit la data límit del procès de micromecenatge engegat des de la plataforma Verkami, per financiar part del documental ‘El Plat o la Vida’.

L’èxit a Verkami
Prop de una vuitantena de “mecenes” han recolzat aquesta proposta audiovisual des de l’esmenada plataforma de microfinancament, amb la que hem assolit la quantia de 2.270€ als que restant les despeses bancaries i dels serveis prestats per Verkami dona un saldo de 2.105€, uns diners que es destinaran a les darreres tasques de post-producció, a la banda sonora i a les accions de posterior difussió del documental. Entre aquestes accions es troba l’estrena del documental al Teatre Monumental de Mataró el proper 20 d’abril a les 21h. Per aquesta data tan especial farem arribar una invitació a totes i tots els mecenes, padrins i persones que han fet possible aquest documental.

Un projecte inpensable sense els nostres ‘padrins’
Com bé saben els professionals i aficionats que es dediquen a l’audiovisual, amb la quantitat rebuda a través de Verkami és gairebé impossible concebre un documental professional, i es per això que cal remarcar que a aquestes aportacions rebudes des de Verkami, cal afegir les aportacions de totes aquelles persones que van confiar cegament en el projecte i ho van fer de forma “analògica”, és a dir, de tu a tu i mitjançant donacions directes a la Nani. A totes aquestes persones les hem volgut batejar com els nostres “padrins”, sense ells hagués estat impossible aguaitar un projecte com el que finalment està resultant.

Accions de difusió del documental
I també i molt important, volem esmentar el finançament rebut arrel de les accions vinculades a la promoció de l’agricultura ecològica i Km 0, la darrera la d’aquest passat divendres que va tenir lloc a Lasal del Varador de Mataró, on en Carlos, la Marian, l’Eric i la Nani, van deleitar els paladars dels assistents amb plats vegetarians elaborats amb verdures ecològiques de la comarca, cultivades pels agricultors Miquel de Palafolls, Àlex d’Argentona, Pau de Teià i Didac de Mataró, amb vins també ecològics de l’Oriol i en Toni de Can Riera de Mataró, pa artesanal de l’Apartat 108 i les postres de la Manuela, la Yolanda i la Maria Ángeles de Milola de Mataró.

Descobreix a
‘El Plat o la Vida’
fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruïnt el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres filles i fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogicament com econòmica i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.